
W Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 4 odbyły się warsztaty kulinarne z gotowania potraw tradycyjnych w nowoczesnym wydaniu w ramach cyklu „Łódzkie gotuje”. Zajęcia prowadził renomowany kucharz Tomasz Tracz.
Temat warsztatów to „Cztery pory roku w kuchni”. Zajęcia prowadził renomowany kucharz Tomasz Tracz, który wraz z uczestnikami przygotował pełne menu obiadowe, kulinarnie odzwierciedlające jedną z pór roku. Potrawy były przygotowywane na bazie produktów regionalnych z naszego województwa.
Uczestnicy warsztatów z klas gastronomicznych uczyli się przyrządzania regionalnych posiłków w odświeżonej odsłonie, ale przede wszystkim tego, jak gotować zdrowo i smacznie. Jednocześnie w czasie trwania warsztatów promowane były tematy związane z żywnością wysokiej jakości.
- Młodzież była bardzo zadowolona mogąc uczyć się od tak doświadczonego kucharza. Atmosfera była niesamowita a zajęcia przebiegały bardzo profesjonalnie i jednocześnie na luzie – opisują pracownicy ZSP 4.
Uczestnicy warsztatów z klas gastronomicznych uczyli się przyrządzania regionalnych posiłków w odświeżonej odsłonie, ale przede wszystkim tego, jak gotować zdrowo i smacznie. Jednocześnie w czasie trwania warsztatów promowane były tematy związane z żywnością wysokiej jakości.
- Młodzież była bardzo zadowolona mogąc uczyć się od tak doświadczonego kucharza. Atmosfera była niesamowita a zajęcia przebiegały bardzo profesjonalnie i jednocześnie na luzie – opisują pracownicy ZSP 4.